Lapdance land

TEKSTI EVELIINA TALVITIE  KUVAT JYRI PITKÄNEN


Sama biisi on soinut kaksi tuntia. Screenillä pyörii video, jonka etualalla heiluu lippispäisiä, aurinkolaseilla silmänsä peittäneitä miehiä ja taustalla pyllyjään heiluttavia naisia.

Ehkä biisi on sittenkin vaihtunut. Äskeisellä kundilla oli hihaton t-paita ja tällä on valkoinen pikkutakki, jonka hihat on kääritty kyynärpäihin asti.

Nyt mies heittää takin pois. Hänellä ei ole paitaa. Six pack kiiltelee, kun mies pyörii valkoisten lakanoiden keskellä. Seuraavassa kuvassa hän nylkyttää naista takaapäin.

Biisi kuitenkin kuulostaa samalta kuin se edellinen.

space1A1A6276

Musiikki on kovalla. Saatanallisen kovalla. Mutta hiljemmalla kuin viime vuonna. Elokuussa Space-yökerho suljettiin melusaasteen takia oikeuden päätöksellä. Sitten voluumeja säädettiin ja ovet saatiin taas auki bilehaluisille.

Toisesta tilasta kantautuu toinen biisi. Ihan kuin biisit taistelisivat siitä, kumpi valtaa tilan. Kuka on Kenian kovin muusikko. Mikä on Kenian kovin hitti.

Ja ihan kuin sormimerkkejä heittelevät kundit videolla taistelisivat siitä, kuka omistaa musiikin. Kuka on keksinyt musiikin.

Älkää valkonaamat yrittäkö. Vastakkaisuuksille ja riistolle rakentuva kuvio toistaa itseään joka paikassa. Kaikissa ajoissa.

space1A1A6321

Lucy ottaa minua kädestä, kun puskemme tietämme ihmismassan läpi. En tiedä milloin olisin viimeksi kävellyt käsi kädessä yökerhossa. Ehkä 15 vuotta sitten?

Tämä on Space. Nairobin ja Kenian suurin yökerho. Tämä on taivas ja helvetti.

Ihmisiä on pari tuhatta. Minä ja Jyri olemme ainoat valkoiset. Ainakaan silmiin ei osu muita olmeja.

Space. Täällä ei ole yhtään tilaa. Keholle. Mielelle. Mutta näitä ihmisiä ei häiritse. He haluavat musiikkia, ääntä, toisiaan.

Jossain toisessa yhteydessä sanottaisiin, että ”get a room”. Täällä ei tarvita huonetta. Huone on tässä.

space1A1A6275

Kiskaisen tuoliani eteenpäin kun tunnen, miten joku yrittää tunkea itseään selkänojan takaa. Kun vilkaisen olkani yli, näen miten muhkeamuotoinen nainen hieroo itseään miehen syliä vasten.

-Miksi nämä naiset hierovat noita pyllyjään joka puolella, Jyri kysyy ja vaikuttaa aidosti hämmästyneeltä.

Space – the promised land for lap dances.

Ei tämä oikeastaan ole sylitanssia. On vain miesten nivusia ja naisten takapuolia. Ne kuuluvat tässä yökerhossa yhteen. Niiden välissä on näkymätön liima. Ne ovat kuin magneetti ja rauta.

Naistenhuone on ahdas. Se on täynnä naisia. He ovat minua 20 senttiä pitempiä korkokengissään. Heidän kehonsa ulottuvat joka suuntaan 20 senttiä omaani pidemmälle. Litistyn naisten väliin. Happi loppuu. Olen kääpiö. Olen kalpea.  Tuijotan paskaisia tennareitani. Yksi naisista ottaa kiinni toisen naisen pakaroista.

space1A1A6263

Annan periksi. Siivoojanainen katsoo minua ymmärtäväisesti kun livahdan ulos litteänä kuin paperinukke.

-Ihan oikeesti. Mitä se lap dance –homma oikein oli, Jyri kysyy vielä Uberissa.